Stim

music room

Sedan 2009 har STIM Music Expo har varit ett årligt återkommande och mycket uppskattat heldagsevenemang där en stor del av musikbranschen strålat samman för lärande, kunskapsutbyte, nätverkande och inspiration. I takt med branschens utveckling och för att fortsätta vara relevant för sina medlemmar och målgrupper ändrades STIM Music Expo under 2017 till att bli STIM Music Room.

utmaning

Utmaningen var att skapa ett mer flexibelt, skalbart och dynamiskt evenemang än dess föregångare. Ett evenemang som kan nå ut till fler, finnas på fler platser, vara mindre resurskrävande och bli än mer relevant för en allt mer mångfacetterad målgrupp. STIM eftersträvade en After Work-känsla där mingel och nätverkande var viktiga beståndsdelar.

lösning

Lokalen för evenemanget var en rockklubb, en perfekt inramning för ett musikevent.  Under kvällen var det flera spännande programpunkter: En paneldebatt där tunga namn från branschen diskuterade ersättningsmodellen i de digitala strömningstjänsterna. En ”Hitstoria” där gänget bakom Aviccis låt ”Without you”  berättade om allt från uppbyggnad av låten till strukna delar som aldrig kom med. Dessutom var det en ceremoniell prisutdelning av STIM:s stipendium till musikskapare och kompositörer, ett stipendium som årligen delas ut till över 100 mottagare som på olika sätt har utmärkt sig i musikväg under året.

För att stärka framtida genomförande av STIM Music Room tog vi fram en dekor som är både flexibel och lätt att omforma efter aktuell scen och lokal.

resultat

Stim Music Room – Ett nytt, spännande och personligt evenemang för musikskapare och producenter!