Occasion, tillsammans med Nobia är nominerade till Svenska Designpriset och det är projektet Top Management Meeting som nominerats i kategorin 7A: Event – Display, monter, event.

Det är fantastiskt kul och vi är otroligt stolta över nomineringen i Svenska Designpriset. Detta betyder att juryn anser att detta event är ett av de bästa i Sverige i avseende på Kommunikation, Effekt, Hantverk och Känsla.

Den 11-17 september är den publika omröstningen på Svenska Designprisets hemsida öppen för allmänheten att rösta på sitt favoritbidrag. Rösta genom att gå in på http://www.designpriset.se/rostning.php leta dig fram kategorin 7A.

Vinnaren presenteras sedan 19 oktober på Rondo, Liseberg i Göteborg och därefter på Svenska Designprisets hemsida.

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden.

Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Det är därför viktigt att bedöma alla alster utifrån rätt kriterier.  Omröstningen startar 11 september 2017 och bedöms utifrån kriterierna:

  • Kommunikation – hur arbetar formen för att kommunicera ut budskapet och funktionen rätt?
  • Effekt – vad skapar formen för effekt? Säljer den? Informerar den? Fungerar den?
  • Hantverk – layout, typografi, färgsättning, bildkvalitet, formspråk och produktion.
  • Känsla – skapar designen rätt känslor hos läsaren eller användaren?