Inspireras av

Tech Mässorna

TECH-MÄSS-SÄSONGEN drar igång i morgon

I morgon, den 8 januari slår CES i Las Vegas upp portarna. Det är startskottet på säsongen av tongivande techmässor.

I februari följer sedan Mobile World Congress i Barcelona och i början av april så går Hannovermässan av stapeln – med Sverige som ”partner country”.

Oavsett om du vill få koll på vad som är hett inom ny teknologi, inspireras av väl genomarbetade montrar och kommunikation eller lyssna till starka presentationer – så finns det massor av material att ta del av utan att behöva åka till mässorna.

CES är stället där många av de stora aktörerna väljer att släppa nyheter. Det gäller både B2B och B2C aktörer. Många startups söker sig även till mässan.

Mässan präglas fortfarande mycket av konsumentelektronik och saker som ganska ofta hamnar i våra hem och på våra kontor. Detta trots att CES de senaste åren jobbat hårt på att inte kallas Consumer Electronics Show, som de gjorde från början. CES vill numera ta rollen som platsen där ”the entire tech ecosystem comes together” och ”the most influential tech event on the planet”. Själva konferensdelen på CES är också stor, med över 1100 föreläsare.

Buzzwords på CES19 är framförallt AI, 5G självkörande fordon och röststyrning. Men listan med ämnen är väldigt omfattande, se bilden nedan.

Du får alla nyheter via https://www.ces.tech/ eller deras app och genom att följa CES på sociala medier.

Mobile World Congress – är en utpräglad B2B mässa. Många tunga aktörer från ICT industrin och mycket fokus på affärer, har länge präglat mässan. Men även här arbetar många hårt för att höras i bruset, då man lanserar nyheter och lobbar för sina standarder.

Storföretagen pitchar på att få med just sin talesperson på en av de eftertraktade keynote-föreläsningarna och även här streamas mycket bra saker. I år ser vi bland annat Anjali Sud från Vimeo och James Forese från Citi.

MWC19 har 8 tydliga teman i år. Detta är ett klassiskt sätt att hjälpa alla oss besökare att orientera oss och förstå vilken nytta som de olika teknologierna gör. (se bild nedan)

https://www.mwcbarcelona.com/

Hannovermässan, kvalar in på denna lista på grund av att delar den tongivande CEBIT numera ingår i Hannovermässan. 2019 så är Sverige det officiella partnerlandet för Hannovermässan, vilket kommer att märkas av mycket både på plats och i media. Business Sweden ansvarar för Sveriges aktivering på mässan.

Tema för årets Hannovermässa är: Integrated industry – Industrial Intelligence. Där givetvis AI och deep learning är nyckelord.

Hannovermässan kommunicerar sex industritrender, som man känner igen från övriga mässor, se bild nedan.

https://www.hannovermesse.de/home

Bonus: Dustin Expo – Stockholm 21-23 mars

Om man vill gå på en fysisk techmässa på hemmaplan, så kan vi rekommendera Dustin Expo. Den går av stapeln 21-23 mars, på Ericsson Globe. Bra föreläsningar, mycket ny tech och fri entré.

https://www.dustin.se/expo

 

Vill du veta mer, kontakta Ola Bringle, Creative Director på Occasion.

ola.bringle@occasion.se

 

Tillbaka till trendöversikt